Geslacht Verboort
Nederlands English
Zoeken in stamboom:

Ellis Oomen

Vrouwelijk 1989 -


Persoonlijke informatie    |    Media    |    Alles    |    PDF

 • Naam Ellis Oomen 
  Geboren 1989 
  • 29 januari 2020
   In de rubriek 'de Maas & Waler dat ben ik' maken we wekelijks kennis met een inwoner van deze regio. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom wonen ze hier. Maar ook, wat zouden ze graag toevoegen aan de regio? En aan welke plek hebben zij bijzondere herinneringen? Het resultaat, bijzondere portretten van gewone mensen met een eigen verhaal.


   Naam: Ellis Verboort
   Woonplaats: 31 jaar
   Leeftijd: Weurt

   'Ik heb bijna heel mijn leven in Weurt gewoond, waar ik geboren ben. Ik studeerde Toerisme in Breda, maar kon in die richting geen werk vinden en ben nu sinds anderhalf jaar leidinggevende bij een verzekeringsmaatschappij in Zwolle. Op onze afdeling komen alle schademeldingen binnen. Met dit werk sta je midden in de maatschappij. Als er iets gebeurt, bijvoorbeeld tijdens een hittegolf, bij vuurwerk- of stormschade, hebben wij er direct mee te maken. Het geeft mij een goed gevoel dat we iets voor mensen kunnen betekenen.' Ellis werkt graag samen met anderen, ze vindt zichzelf een echte teamspeler.

   Dirigent

   Als vierjarige begon ze te zingen in het kinderkoor van Weurt, totdat ze ongeveer 12 jaar was. Toen de vaste dirigent van het kinderkoor vertrok, probeerden de ouders het koor nog overeind te houden, maar wel zonder dirigent. 'Nou ja, van het een kwam het ander, en uiteindelijk vroeg het parochiebestuur mij het kinderkoor muzikaal te leiden. Op dat moment was ik pas 14, maar ik heb het volgehouden tot mijn eenentwintigste. Een opleiding, nee, die had ik niet, maar wel erg veel enthousiasme. En het lukte me ook de kinderen allemaal mee te krijgen. Ik denk met veel plezier terug aan die tijd. Overigens zong ik tegelijkertijd, vanaf mijn vijftiende, bij Our Choice, onder drie verschillende dirigenten. Maar ook daar verdween degene met het figuurlijke witte stokje. Wat nu, vroeg men zich af. Ik had wel eens een repetitie overgenomen en een project gedirigeerd, maar toch vond ik het spannend toen ik niet veel later werd aangesteld als dirigent. Daar stond ik dan, als jongvolwassene van een jaar of 25, voor een koor dat duidelijk ouder was dan ik. Uiteraard deed ik het met volle inzet en met hart en ziel, maar vergeet niet: ik had geen opleiding.' Gelukkig ging het allemaal goed. Met de juiste intentie, motivatie en gedrevenheid zong Our Choice onder Ellis' leiding steeds beter. 'Voor het notengedeelte heb ik veel steun aan Hans. Hij begeleidt ons als geschoold pianist. En Arlène, onze fluitiste met eveneens een professionele achtergrond, is mijn andere klankbord. Ik heb vroeger nog keyboardles gehad, dus ik kan wel noten lezen, dat is natuurlijk bijzonder handig voor een dirigent.' Vanaf haar tiende tot en met haar achttiende speelde ze tevens mee in musicals, op de Lindenberg in Nijmegen. Daar keek ze goed naar de dirigenten. Ook in Malden is Ellis bij een musicalgezelschap. En zingen doet ze bij Showorkest Riverland.

   Our Choice is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot meer dan een kerkkoor alleen. Nu voeren ze hun muziek ook op tijdens bijvoorbeeld korenfestivals, in Beuningen bij festiviteiten (en andere gelegenheden zoals de dodenherdenking in Beuningen en Weurt) en de Drutense Dickensdag. Een aantal jaren geleden begon het koor met een opvoering van de Passion. Binnenkort volgt een geheel eigen versie, met Nederlandstalige popnummers die weliswaar gewoonlijk niet in de kerk ten gehore worden gebracht, maar wel de gedachte van het bijbehorende verhaal uitdragen. 'Voor die komende Passion zijn we nummers van onder andere Nick en Simon, Guus Meeuwis en Nielson aan het bewerken en instuderen. In die Nederlandse teksten kun je vrij gemakkelijk, voor iedereen begrijpelijk, het bedoelde gevoel verwoorden. Een groot project wordt het wel. Iedereen kijkt er naar uit. We geven het op een totaal andere manier vorm: niet alleen de kerk zelf fungeert als decor, maar we zingen ook op verschillende locaties rondom het gebouw. Veel werk, maar het zal zeker de moeite waard zijn.'

   'In Weurt ben ik wel Ellis de dirigent. Ik merk dat bijvoorbeeld in de supermarkt of gewoon op straat, waar ik regelmatig leuke reacties krijg. Zowel de ouderen als de jongeren weten mij wel te vinden voor diverse evenementen. Opgroeien in Weurt was veilig en vertrouwd. En lekker kleinschalig: één school, één voetbalclub, één kerk. Je had er duidelijkheid en kwam je leeftijdsgenootjes overal tegen. Het is ook erg fijn in de directe nabijheid van Nijmegen te wonen, met talloze mogelijkheden. En tegelijkertijd zit je zeer dicht bij prachtige natuurgebieden langs de Waal en in de uiterwaarden. Ik vind het echt een unieke locatie. Weurt is en blijft mijn dorp.'
  Geslacht Vrouwelijk 
  Persoon-ID I552  Verboort
  Laatst gewijzigd op 14 apr 2020 

  Gezin Wesley Verboort,   geb. 15 apr 1987 
  Getrouwd 04 nov 2016  Weurt Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Kinderen 
   1. Eva Verboort
   2. Daan Wes Verboort,   geb. 30 sep 2020, Weurt Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
  Laatst gewijzigd op 30 dec 2020 
  Gezins-ID F220  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Foto's
  Foto Ellis Verboort - Oomen
  Foto Ellis Verboort - Oomen