Geslacht Verboort
Nederlands English
Zoeken in stamboom:

Albertus Verboort

Mannelijk 1840 - 1916  (76 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Media    |    Alles    |    PDF

 • Naam Albertus Verboort 
  Roepnaam Albert 
  Geboren 02 Mrt 1840  Uden Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Mannelijk 
  Overleden 18 Okt 1916  Verboort Oregon Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  • Artikel in De Volksstem, 30-01-1894 door H.van Zeeland doet verslag van een reis vanuit Kaukauna WI naar Texas (Windthorst) waarbij Albert deel uitmaakte van een groep van zeven personen die geschikt land zochten (en 1500 hectares kochten).
   In het artikel wordt gediscussieerd of het gebied wel zo geschikt is vanwege de hitte, gebrek aan drinkwater en wisselende omstandigheden, die bij het tweede bezoek werden geconstateerd.

   Bron: Commemorative Biographical Record.

   Let wel:dit verhaal werd geschreven in het jaar 1900.
   In 1848 kwam Albert Verboort met zijn ouders naar de nieuwe wereld. Aanvankelijk waren zij welhaast hulpbehoevend en nadat zij al hun bagage kwijtraakten, hadden zij praktisch niets om hun leven mee te starten.
   Ze hadden ook veel moeite om een permanente woning te vinden, ze trokken van plaats naar plaats langs de Fox rivier. Eenmaal had men zelfs een woning al half voltooid, toen het toch noodzakelijk bleek om ze te verlaten. Zij worstelden en kregen veel tegenslagen te verduren. Zodanig dat het velen de moed ontnomen zou hebben, soms bestond het voedsel enkel uit tarwekorrels.
   Hun vooruitzichten werden stilaan beter en in 1854 konden ze 113 hectare land kopen in de buurt van Lawrence (stad). De vader en de twee zonen begonnen met de hand te dorsen, terwijl ze voor hun werk 1/8 deel van het graan mochten behouden. Dit graan werd op een handkar naar de markt gebracht, alwaar het geruild werd tegen meel. Het gezin verleef op de boerderij van 1855 tot 1875 en vertrok toen naar Portland, Oregon.
   Albert had in zijn vaderland slechts korte tijd onderwijs genoten en in de Verenigde Staten maar ëën maand.
   Hij werd ondanks dat een “self made”succesvol man. Made dankzij zijn aangeboren kwaliteiten, die zich gestadig ontwikkelden. Zijn bekwaamheid bleek al snel bij het mechanische werk en vanaf zijn vijftiende legde hij zich toe op het beroep van smid en wagenmaker.
   In de herfst van 1863 trouwde hij met Anna Jansen(Johnson), die met haar familie in 1850 naar de Verenigde Staten was gekomen. Er is vermoedelijk geen inwoner in Brown County, die tijdens zijn leven zo veel en intensief gereisd heeft. Sinds 1876 tot aan zijn dood in 1916 legde hij ( bij benadering) 90.000 km af. Hij pendelde voortdurend tussen Verboort, Oregon en Brown County, Wisconsin. Hij kon namelijk geen beslissing
   nemen, geen voorkeur uitspreken, voor een van de beide staten. Vanaf 1892 bleef hij weer een langere periode in Wisconsin. Zijn politieke voorkeur ging uit naar de democraten, ofschoon hij geen partijlid was. Albert Verboort is nu een van de rijkste en welvarendste grondbezitters in Brown County.
  Persoon-ID I233  Verboort
  Laatst gewijzigd op 9 apr 2020 

  Vader Johannes Verboort,   geb. 06 nov 1806, Uden Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 05 jul 1876, Verboort Oregon Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 69 jaar) 
  Moeder Theodora van de Reijt,   geb. 23 jul 1807, Uden Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 23 jun 1876, Verboort Oregon Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 68 jaar) 
  Getrouwd 23 jun 1832  Uden Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gezins-ID F101  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Antoinette Jansen,   geb. 13 nov 1836, Bergen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 06 jan 1902, Greenville Linn County Oregon Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 65 jaar) 
  Getrouwd 1863  Brown County Wisconsin Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Kinderen 
  +1. John Verboort,   geb. 15 dec 1872, Wisconsin Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 24 aug 1934, Wisconsin Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 61 jaar)
   2. William Albert Verboort,   geb. 02 apr 1876, Verboort Oregon Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 28 sep 1940, Verboort Oregon Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 64 jaar)
   3. Theodora Verboort,   geb. circa 1871, Wisconsin Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
  Laatst gewijzigd op 3 jan 2022 
  Gezins-ID F93  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Foto's
  Foto Albertus Verboort en Antonetta Jansen
  Foto Albertus Verboort en Antonetta Jansen

  Grafstenen
  Grafsteen Albert Verboort
  Grafsteen Albert Verboort